Billeder kan styrke helbredet

Project Description

Kommunikation med illustrationer som supplement til tekst, kan i sidste ende styrke helbredet hos mennesker med demens.

Det gælder bl.a. den måde, som man angiver instruktion om medicin. Hvis man supplerer etiketten med et billede af en opgående sol på medicin som f.eks. skal tages om morgenen, kan man styrke forståelsen for, hvornår medicinen skal indtages.

Opdaget ved
et tilfælde

Ideen om illustrationer på medicinetiketter, stammer fra forsøg på et hospital i Pakistan. Læger forsynede medicin-etiketter med primitive tegninger fordi mange af patienterne på hospitalet er analfabeter.

illu

Illustrationerne havde en klart positiv indflydelse på sundheden og antallet af hospitalsbesøg, og tanken om at udvide metoden til andre, som har svært ved at læse og forstå skrevne ord, er derfor nærliggende.

“Man skal dog anvende metoden med eftertænksomhed”, siger en af de læger der står bag projektet.

Det er jo ikke sikkert at personer med en demenssygdom forstår det samme med en given illustration igennem sygdomsforløbet, men illustrationen kan til gengæld hjælpe pårørende – typisk ægtefællen – som måske også har svært ved at læse de trykte etiketter og som dermed kan få støtte til at kontrollere, hvornår og hvor meget medicin den pårørende skal tage.

 

 

 

Project Details

  • Date maj 12, 2014
  • Tags Familie, Idify, Livserfaring, Nyheder
Back to Top