Husker du..? “Det Bedste”

Project Description

Verdens bedste romaner

Magasinet “Det Bedste” med forkortede romaner, virkelige fortællinger og stilfærdig humor bragte læsning ind i mange hjem i efterkrigstiden.

Det Bedste var den danske udgave af det et amerikansk månedsblad Readers’ Digest. Det udkom fra marts 1946 til oktober 2005.

Readers-Digest-July-183001-1

I begyndelsen blev bladet udgivet af Egmont. Siden stod det amerikanske moderforlag Reader’s Digest selv for udgivelsen i mange år, men fra 1993 og frem til 2005 var det atter Egmont, der var udgiver.

Reader’s Digest blev grundlagt af DeWitt Wallace i 1922, og det har hele tiden værets bladets mål både at underholde og informere. Mange af artiklerne er populærvidenskabelige indenfor emner som medicin, geografi, historie, politik, familie, religion og humor.

Den danske udgave bestod både af oversatte artikler fra den amerikanske udgave og danske bidrag.

Bladet udkom i lommeformat og siden 1955 delvist i farver. Dets oplagsmæssige storhedstid var i 1950’erne, hvor det udkom i 300.000 eksemplarer. Efter 1970’erne gik det ned ad bakke med oplaget i takt med TV, aviser og ugeblade begyndte at fylde mere i danske hjem.

Den sidste udgave i Danmark udkom i 2005, men bladet bragte læsning, spændingsromaner og viden om mange ting ind i mange hjem, som ellers ikke var vandt til at læse meget andet end måske dagens avis.

Reader’s Digest, der også er bladets navn i mange lande, udgiver blade af samme type i 47 lande. Bladet er den dag i dag verdens mest solgte månedsblad.

Readers-Digest-collection

 

 

Klik på billederne for at se dem i stor størrelse.

Project Details

  • Date maj 9, 2015
  • Tags #AktivLivshistorie
Back to Top