Husker du..? Henkogning og syltning

Project Description

Husmoderens fuldtidsjob

Det var ikke svært at få tiden til at gå som hjemmegående husmoder.

Langt op i 1950’erne og begyndelsen 60’erne var det kun manden i ægteskabet, som gik på arbejde. Først i den sidste halvdel af 1960’erne og fremefter begyndte kvinder at gøre sig gældende på arbejdsmarkedet.

Men som hjemmegående gjaldt det jo om at få fyldt spisekammeret, og syltning og henkogning var en af den gode husmoderes mesterdiscipliner, med god hjælp og rådgivning fra Den grønne Syltebog.

syltebog

 

 

 

 

 

 

 

 

Var man i tvivl kunne man også skrive eller ringe til “Statens Husholdningsråd”, som var et rådgivende organ, som blev oprettet i 1935 og først nedlagt 1999, hvor rådet erstattedes af Forbrugerinformationen.

Statens Husholdningsråd blev oprettet på initiativ af en række husholdnings- og landbrugsorganisationer og var den første statslige forbrugerinstitution i verden.

Rådets formål var at drive oplysnings- og forsøgsvirksomhed til fremme af husholdningernes ernæringsmæssige, hygiejniske, økonomiske og tekniske forhold.

Det var blandt andet gode råd om hvordan man syltede og henkogte frugt og grøntsager.

3-gamle-henkogningsglas-fra-kastrup-glasvaerk-1-1-5-ltr

Disse klassiske henkogninsglas kunne fås i mange størrelser, og man sørgede altid for at have rigeligt med nye gummiringe til at sikre lufttæt forsegling. gummiringe_hemkogning'

Syltede agurker med dild var en fast ingrediens i de fleste af tidens husholdninger.Drueagurk

 

 

Klik på billederne for at se dem i større størrelse.

Hvis du vil se flere erindrings-rejser så klik HER.

Project Details

  • Date maj 10, 2015
  • Tags #AktivLivshistorie
Back to Top