Verdens største demens-forskningsprojekt

Project Description

Otte britiske universiteter og en række globale medicinalvirksomheder indgår i et nyt offentlig-privat samarbejde på demensområdet, som allerede har sikret sig 16 mio. pund i økonomisk støtte. Det skriver MedWatch.

Gennem det såkaldte UK Dementias Research Platform skal parterne undersøge årsagerne til demens, ved at følge frivillige personer over 50 år, der allerede tager del i igangværende befolkningsstudier. Dermed håber man at få en bedre forståelse for, hvem der har risiko for at udvikle demens og hvad der forårsager sygdommen.

I alt vil man undersøge data fra to millioner patienter.

Ifølge nyhedsbureauet Reuters er projektet det største af sin slags nogensinde. Blandt de medvirkende medicinalvirksomheder er storaktører som AstraZeneca, GlaxoSmithKline og Johnson & Johnson.

Demens-venner

Det er ikke overraskende, at det netop er i England at dette globale initiativ finder sted.

England har igennem de seneste år været førende når det gælder opmærksomhed på demens-sygdomme. Store, landsdækkende butikskæder har meldt sig til et projekt, som skal uddannede front-personale i at identificere demens og hjælpe kunder med demens, og i foråret tog den britiske premierminister David Cameron initiativ til et “Demens G8-topmøde”, som ikke er set siden noget tilsvarende for en del år siden fandt sted omkring HIV/Aids.

Målet, som Cameron definerede, er inden 2025 at finde en behandling for Alzheimer’s.

Spain, Barcelona

Foto: Krille

Project Details

  • Date juni 23, 2014
  • Tags Idify, Nyheder
Back to Top