Du kender det godt. Der, når man står op om morgenen, solen skinner, du tager et bad, spiser morgenmad, lægger makeup, og så er du klar til at møde verden. Makeup er ikke bare noget du plastrer på for at se godt ud.

Det er en rutine, en vane, en tryg havn. Det er en af de ting, der får dig til at føle dig sikker, og det er ikke for nogen andre end dig selv du lægger det. Nej, du behøver det ikke, men det er dejligt at gå med alligevel. Og får du lavet lige præcis den rigtige eyelinerlinje ligger verden for dine fødder. Denne dag er du ustoppelig, og du ved det.

Gode muligheder for at eksperimentere

Noget af det sjove ved makeup er, at der er rig mulighed for at afprøve nye ting. En ny blush, en anden farve øjenskygge. Der er mange både mærker og produkter at vælge imellem derude. Nogle gange er der dog lidt for mange.

Mængden af muligheder kan hurtigt blive overvældende, og så ender man med at blive forvirret og købe det samme som man altid har købt. Det kan sagtens blive mere overskueligt dog. I stedet for at købe alle produkter og aldrig få dem brugt, kan man se anmeldelser af makeup. Der er mange gode beskrivelser, og det er altid godt med et udgangspunkt.

Hvilket mærke passer til dig?

Makeup er også en måde at vise verden sin personlighed. Ligesom tøj og tatoveringer, er det en måde at udtrykke sig på, som man helt selv kan vælge. Og det er altid unikt til en selv. Den læbestift din mor går med som du synes er kedelig, behøver ikke være den du går med.

Du behøver faktisk slet ikke gå med læbestift hvis du ikke synes det passer til dig. Du kan i stedet farve dine øjenvipper, tage tre forskellige farver øjenskygge på og nogle farvede kontaktlinser så du kan skræmme livet af folk på gaden.

Hyg dig!

Noget af det bedste ved makeup er, at det er hyggeligt! Du kan altid finde nogen der synes det er sjovt at lægge makeup på dig eller vil gøre det sammen med dig, og så kan du låne fra dine venner og veninder. Der er ingen bedre følelse end, at klæde sig godt på og lægge makeup sammen inden en bytur. Det er næsten hyggeligere end byturen selv.