Sådan får du sunde vaner

1. May 2022 0 Comments

Det kan være svært at skabe sunde vaner, men her kan du læse om flere af slagsen, og hvordan du får dem. Det handler om motion, mad og søvn.

Motion er vigtigt, men tager tid

Hvis man ikke er vant til at dyrke motion, så kan det være svært at vide, hvor man skal starte. Det vigtigste er, at man starter langsomt. Ellers er det nemlig slet ikke sundt for kroppen.

Det er ikke alle, som synes at al motion er lige sjovt. Men når man synes, at det er sjovt, så bliver det også nemmere. Derfor er det en god idé, at man som nybegynder prøver forskellige slags motion af, indtil man finder noget, som man synes er sjovt.

Det kan være, at man er bedst til at dyrke motion alene, men det kan også være, at man bliver mere motiveret og har det sjovere på et hold. Det er individuelt, så det er bare med at finde ud af, hvad du synes er sjovest.

Find nye retter

Det kan være svært at spise sundt, hvis man ikke er vant til det. Derfor er det som med andre vaner vigtigt, at man starter langsomt, så man ikke går fra den ene yderlighed til den anden. Find nye sunde opskrifter og afprøv dem en af gangen, så du får godt styr på, og de bliver nemmere at lave. Du kan også se på forskellige diæter som Keto, hvor der findes guides til sunde Keto snacks i lange baner, så det er ekstra nemt for dig.

Sov godt hver nat

Det kan være svært for mange at sove godt, men en god søvnrytme er guld værd. Start med at gå tidligere i seng, så din krop vænner sig til, at den skal lukke ned og slappe af tidligere. Det er godt at slukke for skærme, når man skal sove, men en meditation eller søvnhistorie på en app kan være en god hjælp. Her lytter du blot, i stedet for at kigge på skærmen. Det kan være, at din partner også har søvnproblemer, og så kan I jo prøve det sammen. Det vigtigste er, at I slapper af. Her kan et varmt bad, te, eller sågar en orgasme hjælpe, og det er jo alle rare ting

Med disse gode råd, skal du nok få nemmere ved at skabe nye vaner.