Der er overraskende mange voksne, som har dårlig hud på fødderne. Det stammer fra, at fødderne ofte blive overset, så mange passer ikke ordentligt på dem. Men fodpleje er vigtigt; fødderne er den del af kroppen, der udsættes for størst daglig belastning.

Pas på jeres fødder

Hvordan passer man bedst på sine fødder? Når det handler om fodpleje, er et varmt fodbad noget af det bedste, du kan give dine fødder. Selvfølgelig skal badet ikke kun bestå af varmt vand; put lidt plejende olier i, fine badesalte og lækre sæbebarer, og se hvordan huden kommer til at slappe af. Dine fødder bliver ikke plejet på samme måde, når du er i brusebad, for der står du stadig på fødderne, og de er dermed stadig under belastning. I et badekar er det heller ikke det samme, fordi føddernes hud er anderledes end huden på resten af kroppen, så de kræver nogle anderledes produkter.

Lær børnene det tidligt

Undgå at dine børn tilslutter sig de mange voksne, der ikke passer på deres fødder. Du kan lære dem om emnet ved at holde hyggelige spa-aftener for hele familien. I kan sidde på ræd og række med hvert jeres fodbad, eller eventuelt skiftes til det. Det er sjovt og lærerigt for børnene, og de vil selv kunne mærke, hvor bløde deres fødder er bagefter, hvilket også vil hjælpe dem med at forstå det. I kan også give hinanden fodmassage med noget god fodcreme. Det er vigtigt at lære børnene, at velplejede fødder ikke er ulækre. Fødder er en del af kroppen, og kroppen er ikke ulækker; den er naturlig.

Undgå smerter og tvær hud

I en grundig omgang fodpleje bør man også bruge en fodscrub og en fodfil til at fjerne døde hudceller fra fødderne. Det er nemlig især tør og hård hud, som de fleste oplever problemer med. Det kan lede til revner, som kan gøre ondt, og det kan også lede til at man finder sine fødder grimme, og det kan lede til usikkerhed i forhold til sandaler og bare fødder. Undgå den slags problemer selv, og hjælp dine børn med at undgå dem i fremtiden.

Fodpleje for hele familien

Vil du vide mere om fodpleje? Se mere her, og find de helt rette produkter til dit behov. Dine fødder er en super vigtig del af din krop; lad være med at overse dem, og giv dem den pleje, som de har brug for.

 

Explore More

Få hvide tænder med en professionel tandblegning

Har du i et stykke tid gået og været lidt usikker på dit smil? Det er måske ikke så meget selve smilet, men mere dine tænder, som du måske synes

Det rette udstyr til værkstedet

Man må aldrig gå ned på udstyr, sådan lyder et godt gammelt råd. Kigger du ind på dit værksted, er rådet mere sandt der end nogen som helst andre steder.

Få hjælp til den lille med en slyngevugge

Det er ikke nemt at være forældre, specielt ikke når man har flere børn, mens man har en lille en. Det er meget arbejde, og der er helt sikker ofte